• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حکم شکستن نماز

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: شکستن نماز، خدمت در خانواده، نماز، محرک‌های جنسی.

پرسش: بنده پسری هفده ساله می‌باشم. پدرم فوت شده و مادر و دو خواهر بزرگ‌تر‌م خرجی مرا می‌دهند و از من می‌خواهند در منزل در خدمت آن‌ها باشم. دو سؤال دارم. گهگاه اتفاق می‌افتد در حین نماز خواندن هم‌شیره مرا صدا زده، می‌خواهد که مثلاًًََََ برایش قهوه برده یا کفش‌هایش را پاک بکنم، اگر نماز را قضا بکنم که گناه کرده‌ام و اگر قضا نکنم، بعداً با شماتت و فحش و کتک آن‌ها روبه‌رو می‌شوم (با توجه به این که من نانخور آن‌ها هستم) وظیفه من چیست؟ ۲. در منزل آن‌ها از من می‌خواهند که مثلاًَََ لباس زیر شامل جوراب و ... را بشویم یا مثلاًًََ موهای پاهای هم‌شیره‌ها را بتراشم یا بعد از ورزش، بدن هم‌شیره‌ها را ماساژ دهم، آیا اشکالی ندارد؟

پاسخ:




پاسخ سوال اول: دوست خوبم! شما به‌خوبی آگاه هستید که انجام وظایفی که خداوند برای ما مشخص کرده، بر هر چیزی مقدم است و در هیچ شرایطی نباید وظایف الهی خود را ترک کنیم. خواندن نماز بر تمام مکلفین واجب است و شکستن آن موجب گناه است و زمانی که به نماز می‌ایستیم، حق نداریم نماز خود را قطع کنیم، مگر این‌که جان انسان در خطر باشد یا مال قابل توجهی در خطر از بین رفتن یا دزدیده شدن باشد که در این موقعیت اجازه داریم برای حفظ جان و مال نماز را قطع کنیم؛ و موردی را که شما فرموده‌اید، هیچ‌یک از موارد قطع نماز نیست؛ هرچند که نان‌خور آن‌ها باشید، وظیفه شما ادامه نماز است؛ اما از این نکته هم غافل نمانید، ‌که در خانواده برای شما مشکلی پیش نیاید، سعی کنید هنگام نماز، موقعیت و مکان را ارزیابی کنید که آیا اگر به نماز بایستید، مشکلی پیش می‌آید که منجر به قطع نماز شود یا خیر و اگر به این نتیجه رسیدید که فعلاً موقعیت اقامه نماز نیست و می‌توان آن را دقایقی به تأخیر ‌انداخت، اشکالی ندارد که اندکی صبر کنید تا روابط بهم نخورد و زمینه به هم خوردن آرامش شما فراهم نشود.

۱.۱ - احترام به خدای متعال

علاوه بر این، براساس رابطه دوستی که با آن‌ها دارید، به آن‌ها بفهمانید که هنگام نماز مزاحم شما نشوند و برای آن‌ها توضیح دهید زمان اقامه‌ نماز در حال سخن گفتن با خالق متعال هستید؛ لذا احترام حضرت حق را نگه دارند و اجازه دهند پس از تمام شدن نماز در خدمت آن‌ها باشید. ان‌شاءالله که با توضیحات زیبای شما، با شما در انجام وظایف الهی همراهی خواهند کرد.


پاسخ سوال دوم؛ در مورد سؤال دوم دستور خداوند این است هر کاری که موجب تحریک و به گناه افتادن شما می‌شود، نباید انجام دهید. حال اگر با انجام این کارها، احتمال بروز خطر و تحریک (که معمولاً با تحریک و خطر به گناه افتادن همراه است) می‌دهید، از این به بعد به هم‌شیره‌های خود با محبت بفهمانید که این کارها از نظر شرعی برای من اشکال دارد.



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «حکم شکستن نماز»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۹/۰۴.    



جعبه ابزار