• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اذان گفتن برای مادر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: اذان گفتن، مادر، صدای بد، تقویت حنجره، تمرین.

پرسش: با توجه به اینکه در روایات آمده کسی که صدای بدی دارد اذان نگوید، ولی مادرم خیلی دوست دارد که صدای مرا بشنود، حال من چه کنم؟ لطفاً مرا راهنمایی کنید؟

پاسخ:




نکته اول که باید درباره آن توجه کنید این است که آیا واقعاً صدای خوبی ندارید یا فکر می‌کنید صدایتان خوب نیست؟ چراکه برخی افراد با اینکه صدای خوبی دارند، اما خودشان فکر می‌کنند صدایشان خوب نیست. لذا می‌توانید از اطرافیانی که با آنها راحت هستید، نظرخواهی کنید. در صورتی که گفتند صدای شما خوب است، تردید نکنید و به خاطر ثواب اذان گفتن و ثواب احترام به مادر، خواسته مادرتان را اجابت کنید.


اگر به این نتیجه رسیدید که صدایتان خیلی خوب نیست، در این صورت می‌توانید تمرین کنید؛ چراکه انسان با تمرین قادر به انجام خیلی کارها می‌شود. البته لازم است در نظر داشته باشید که رسیدن به هدف به یک‌باره صورت نمی‌گیرد بلکه نیازمند زمان و تمرین بر طبق اصول درست است که بهترین پیشنهاد استفاده از کلاس‌های آموزشی است و در صورت عدم دسترسی می‌توانید از جزوه‌ها و نوارهای آموزشی استفاده کنید.


۳. در صورتی که باز هم صدایتان خوب نشد، در این صورت می‌توانید در خانه برای مادرتان اذان بگویید. اگر به این هم راضی نشد، می‌توانید در مسجد زمانی که خلوت‌تر است بدون بلندگو اذان بگویید که در صورت عدم رضایت مجدد می‌توانید با حفظ احترام مادر به نوعی از این کار شانه خالی کنید.


در پایان جهت تمرین به چند نکته اشاره می‌کنیم:

۴.۱ - استفاده از نوار اذان

برای تمرین از نوار اذان استفاده کنید که از نوارفروشی‌ها و ستادهای اقامه نماز می‌توانید تهیه کنید. به نظر می‌رسد در مدت کوتاهی خواهید توانست به گفتن اذان در حد مطلوبی دست پیدا کنید.

۴.۲ - زمزمه کردن برخی اشعار

اشعاری را حفظ کنید و در طول روز هر وقت حس و حال آن را داشتید، زمزمه کنید (اولاً در جاهای خلوت؛ ثانیاً لزومی ندارد به کسی بگویید تمرین می‌کنید و حتی اولویت در نگفتن است).

۴.۳ - استفاده از شعرهای پرمعنا

شعرهای پرمعنا چون اشعار حافظ را برای تمرین انتخاب کنید که هم بار فکری و اطلاعاتی دارند و هم به خاطر معنادهی، انسان دیرتر خسته می‌شود. (تنها از یک شعر هم استفاده نکنید)

۴.۴ - خواندن اشعار با صدای بلند

هر وقت خلوت مناسبی پیش آمد، ابتدا آرام و سپس وقتی حنجره گرم و آماده شد، با صدای بلند اشعار را بخوانید و به مدتی خیلی کوتاه اشعار را با بلندترین صدایتان بخوانید.

۴.۵ - تقویت حنجره با تغذیه مناسب

از غذاهایی که حنجره را تقویت می‌کنند، استفاده کنید؛ مثل: زرده تخم مرغ، انجیر و ... .






سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «اذان گفتن برای مادر»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۰۹/۲۰.    



جعبه ابزار