• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

مال‌اندوزان در زمان ظهور امام زمان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ظهور امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، گناه‌کاران، مال‌اندوزان، قیام امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف).

پرسش: در زمان ظهور امام زمان (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) مال‌اندوزان و گنهکاران در چه حالتی هستند و کیفیت زندگی آنان چگونه است؟

پاسخ: امام با از میان برداشتن جباران و طاغوتیان و سرمایه‌داران، پول‌ها و سرمایه‌ها و امکانات آن‌ها را که از راه‌های نامشروع، استثمار، غصب، احتکار، ظلم، تعدی و تجاوز، تصاحب به ناحق اموال عمومی و انفال، گران‌فروشی و ... به دست آورده بودند، باز پس می‌گیرد و در اختیار توده‌های محروم بشری قرار می‌دهد. مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) حق هر حق‌داری را می‌گیرد و مالکیت‌های دروغین و صوری را ابطال می‌کند.




در حکومت حضرت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) سه عامل مهم وجود دارد که فسادهای اخلاقی را ریشه‌کن و باعث رشد اخلاقی می‌شوند:
۱. اجرای عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت.
۲. آموزش و تربیت صحیح.
۳. وجود یک دستگاه قضایی بیدار و آگاه که نه مجرمان از چنگ آن فرار کنند و نه از عدالت سر باز زنند».
[۱] طبسی، نجم‌الدین، چشم‌اندازی به حکومت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۱۸۵، بوستان کتاب، چ۳، ویرایش دوم.

در پرتو چنین طرح و بینشی است که ستم‌سوزی‌ها شروع می‌شود و ستمگران و زراندوزان معاند و متکبر، ریشه‌کن می‌شوند و گنهکارانی که عصیان و گناه پهن‌دشت دلشان را به کویری سوزان تبدیل کرده است، از غضب و خشم عدل‌آفرین حضرت و یارانش، در امان نخواهند ماند.

۱.۱ - حدیثی از امام رضا

امام رضا (علیه‌السلام) می‌فرمایند: «خداوند زمین را به دست قائم (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) از هر ستمی پاک گرداند و از هر ظلمی پاکیزه سازد، ... آن‌گاه که خروج کند، میزان عدل را در میان مردم نهد و بدین وسیله هیچ‌کس نتواند به دیگری ستم کند».
[۲] حکیمی، محمدرضا، عصر ظهور، ص۴۲، دفتر تبلیغات، چ۵.



پاکیزه ساختن جامعه جهانی از ظلم و ستم، جز با نابودی ستم‌کاران جهانی و ظالمان ابرقدرت عصر ظهور، قابل تصور نیست؛ وگرنه اگر طبقات ظلم‌آفرین باقی‌ بمانند و «میزان عدلِ» امام عصر (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) نسبت به آن‌ها کاربردی نداشته باشد و حضرت حجت (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) نیز با آن‌ها کنار بیاید، عدل‌گستری حضرت معنا پیدا نمی‌کند.


بنابراین امام با از میان برداشتن جباران و طاغوتیان و سرمایه‌داران، پول‌ها و سرمایه‌ها و امکانات آن‌ها را که از راه‌های نامشروع، استثمار، غصب، احتکار، ظلم، تعدی و تجاوز، تصاحب به ناحق اموال عمومی و انفال، گران‌فروشی و ... به دست آورده بودند، باز پس می‌گیرد و در اختیار توده‌های محروم بشری قرار می‌دهد.
[۴] حکیمی، محمدرضا، عصر ظهور، ص۱۲۵، دفتر تبلیغات، چ۵.

مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف) حق هر حق‌داری را می‌گیرد و مالکیت‌های دروغین و صوری را باطل می‌کند، حتی اگر حق کسی زیر دندان دیگری باشد، از زیر دندان انسان متجاوز و غاصب بیرون کشد و به صاحب حق بازگرداند.
[۵] حکیمی، محمدرضا، عصر ظهور، ص۱۲۵، دفتر تبلیغات، چ۵.
[۶] حکیمی، محمدرضا، خورشید مغرب، ص۳۱.

و در آن زمان نه گنهکار معاندی باقی می‌ماند و نه قارون‌صفتی در حاشیه امنیت قرار می‌گیرد و دوران تعدی و زندگی چنین طبقاتی با ظهور و قیام جهانی حضرت برچیده می‌شود.


۱. فصل‌نامه انتظار، ش۱۵.
۲. کتاب عصر زندگی، محمدرضا حکیمی.


۱. طبسی، نجم‌الدین، چشم‌اندازی به حکومت مهدی (عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف)، ص۱۸۵، بوستان کتاب، چ۳، ویرایش دوم.
۲. حکیمی، محمدرضا، عصر ظهور، ص۴۲، دفتر تبلیغات، چ۵.
۳. شیخ صدوق، محمد بن علی، کمال‌الدین و تمام النعمة، ج‌۱، ص‌۳۷۲.    
۴. حکیمی، محمدرضا، عصر ظهور، ص۱۲۵، دفتر تبلیغات، چ۵.
۵. حکیمی، محمدرضا، عصر ظهور، ص۱۲۵، دفتر تبلیغات، چ۵.
۶. حکیمی، محمدرضا، خورشید مغرب، ص۳۱.
۷. عسکری، نجم‌الدین، المهدی الموعود المنتظر، ج۱، ص۲۷۹.    



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «مال‌اندوزان در زمان ظهور امام زمان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۸/۱۵.    







جعبه ابزار