• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

فکر مسائل جنسی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: فکر مسائل جنسی، غریزه جنسی.

پرسش: چرا بعضی از آدم‌ها همیشه به فکر مسائل جنسی هستند؟

پاسخ:




بدون شک یکی از نیرومند‌ترین غرایز در انسان، نیروی جنسی و تظاهرات حیاتی آن است. این نیرو که از ابتدای تولد در وجود انسان به ودیعه نهاده شده است، تا زمان ظهور جوانه‌های بلوغ هم‌چنان دوران آرام و بی‌تحرکی را پشت سر می‌گذارد؛ اما به محض شروع دوران نوجوانی آرام‌آرام زمان بیداری و شکفتگی آن فرا می‌رسد و رفته‌رفته تمام وجود نوجوان را دربر می‌گیرد. افرادی که از تربیت مذهبی قوی برخوردارند، می‌توانند تا حدودی این نیروی درونی سرکش را کنترل و مهار نمایند تا در زمان مناسب از راه مشروع ارضا شود؛ اما افرادی قادر به کنترل و مهار غریزه جنسی نیستند؛ چون همیشه به فکر مسائل جنسی می‌باشند و چه‌بسا به مرور زمان به انحرافات جنسی و انواع بیماری‌های روانی نیز مبتلا می‌شوند.


اما علت این‌که بعضی آدم‌ها همیشه به فکر مسائل جنسی هستند یا به تعبیر دیگر به انحرافات جنسی کشیده می‌شوند، معمولاً به یکی از عوامل زیر بستگی دارد:

۲.۱ - توجه نکردن والدین به تربیت جنسی فرزندان

۱. مساعد نبودن شرایط خانوادگی و عدم توجه والدین به تربیت جنسی فرزندان
نقش خانواده در سلامت روانی و حیات جنسی فرزندان از سایر عوامل چشمگیر‌تر و حساس‌تر است. رعایت موازین اخلاقی و تربیتی در روابط والدین با یک‌دیگر ـ به ویژه در رابطه زناشویی ـ به عنوان عامل زیربنایی قابل توجه است و در مرحله بعدی، کیفیت روابط والدین با فرزندان خود، حایز اهمیتی ویژه‌ است؛ ازاین‌روست که در برخی احادیث آمده است که باید والدین حتی از انجام آمیزش با یکدیگر درحالی‌که کودکی خردسال در آن مکان به خواب رفته است،
[۱] فلسفی، گفتار فلسفی (کتاب کودک)، ج۲، ص۳۸۶ـ ۳۵۱.
پرهیز نمایند؛ چراکه در این حالت، فرزند متوجه والدین می‌شود و مستعد گرایش به مسائل انحراف‌آمیز جنسی می‌گردد.اگر والدین رعایت نکنند، ممکن است کودک متوجه شود و در دوران نوجوانی و بلوغ، آن تصاویر و خاطرات را بازسازی نموده، دائم مسائل جنسی ذهن او را اشغال کند. در تحقیقی که براساس چهارصد نامه ارسالی از نوجوانان و جوانان به رادیو (به عنوان برنامه آینده‌سازان) به عمل آمده است،
[۲] رحیمی‌نژاد، عباس، مدیریت تحقیقات و آموزش امور تربیتی وزارت آموزش و پروزش، ۱۳۶۷ ش.
[۳] شرفی، محمدرضا، دنیای نوجوان، ص۱۹۲، انتشارات تربیت، ۱۳۷۶ ش).
در موارد متعددی نوجوانان و جوانان، علت اصلی انحرافات جنسی خود را در جریان قرار گرفتن مسائل خاص والدین یا مشاهده این عمل ذکر کرده‌اند؛ به گونه‌ای که ضربات جبران‌ناپذیری بر سلامت روانی و اخلاقی آن‌ها از این طریق وارد شده و از آن پس همیشه به فکر مسائل جنسی بوده‌اند.

۲.۲ - دوستی‌های آلوده و مشکوک

عاملی دیگری که باعث می‌شود برخی از افراد به خصوص جوانان و نوجوانان همیشه به فکر مسائل جنسی باشند، دوستی و روابط آنان با افراد ناباب و مشکوک است. در سنین بلوغ، نجواها و صحبت‌های آهسته و در گوشی بین نوجوانان بیش‌تر می‌شود و محور این گفت‌وگوها غالباً مسائل جنسی است، نوجوانان به صورت مخفیانه و دور از نظر بزرگ‌ترها به تبادل اطلاعات جنسی با یکدیگر می‌پردازند و از خود، حرص و ولع خاصی در این باب نشان می‌دهند، لذت و نشاطی که از صحبت پیرامون این مسائل حاصل می‌شود، باعث می‌گردد که همیشه این راه انحرافی را ادامه داده و به فکر مسائل جنسی باشند.

۲.۳ - تأثیر‌پذیری از تهاجم فرهنگی

شرایط فرهنگی و اجتماعی به گونه‌ای است که همه اقشار جامعه به خصوص نوجوانان در معرض تهاجم فرهنگی کشورهای غربی و اروپایی قرار دارند. رسانه‌ها، ابزار اصلی تهاجم فرهنگی است که نقش فراگیر و گسترده آن در تأثیرگذاری بر رفتار و عقاید افراد، برای هیچ‌کس قابل انکار نیست. فیلم‌های سینمایی وارداتی، سریال‌های خارجی مغایر با فرهنگ اسلامی، نوارهای ویدئو و کاست، عکس‌ها و آلبوم‌های مبتذل و سایر ابزار تبلیغ که در دست دشمنان این جامعه، به طور مؤثری علیه ما به کار گرفته شده است، مجموعاً ایجادکننده محیط محرک جنسی برای نوجوانان این مرزوبوم است و توانسته است تا حدودی ذهن و فکر عده‌ای از افراد را به خود مشغول کند. (مقام معظم رهبری در دیدار با مسؤلان آموزش و پرورش و مدیران رسانه‌های گروهی (۲۱/ ۵/ ۷۱) روی این مطلب تأکید نمودند، در بخشی از کلما‌تشان آمده است، «آن‌ها (اروپایی‌ها) فقط بی‌بند‌و‌باری‌های جنسی را وارد کشور ما کردند».)
[۴] حسینی ‌بانکی‌پور‌فرد، امیر، تعلیم و تربیت از دیدگاه مقام معظم رهبری، ص۱۰۶، نشر تربیت، ۱۳۸۰ ش.


۲.۴ - نگاه حرام و مشاهده صحنه‌های تحریک‌آمیز جنسی

یکی دیگر از عواملی که باعث می‌شود انسان همیشه به فکر مسائل جنسی باشد، نگاه حرام است. اگر بگوییم که چشمان انسان دروازه ورود تصورات و ‌اندیشه‌های انسان است، گزاف نگفته‌ایم. در بیش‌تر موارد ابتدا چیزی را می‌بینیم و پس از آن، مدت‌ها در آن زمینه فکر می‌کنیم و تخیلات خود را بر آن اساس می‌پروریم.

۲.۴.۱ - حدیثی از امام صادق

امام صادق (علیه‌السلام) فرمود: «ای بسا نگاه نامناسبی که رنج و ‌اندوه بی‌پایان به دنبال دارد». نگاه حرام، مواد اولیه و مصالح لازم تصورات و تخیلات بعدی را فراهم می‌کند، آن‌گاه نوجوان با استفاده از مناظر تحریک‌آمیزی که مشاهده نموده است، سفر بی‌پایان و خطر‌ناکی را آغاز می‌کند و به نتایج نامطلوبی می‌رسد. مقدمه تمام رنج‌های روحی و افکار انحرافی در مسائل جنسی نگاه کنترل نشده و شهوت آلودی است که افراد را به مصیبت‌های بیش‌تری مبتلا می‌کند.

۲.۴.۲ - حدیثی دیگر

امام صادق (علیه‌السلام) درباره نگاه حرام می‌فرماید: «النظرةُ سهمٌ من سهام ابلیس»؛ نگاه حرام تیری از تیرهای شیطان است».
بدیهی است کسانی که چشمان آن‌ها هرزه‌گرد و بدون کنترل باشد، همیشه ذهن و فکر آنان آلوده و درگیر مسائل جنسی خواهد بود.


برخی راه‌های پیش‌گیری و درمان فکر کردن درباره مسائل جنسی، عبارت‌اند از:

۳.۱ - آموزش کافی به والدین

ضروری است که والدین در زمینه تربیت جنسی فرزندان توجیه شوند.

۳.۲ - آموزش جامع به مربیان

در فرصت‌های مناسبی که پیش می‌آید، باید مربیان درباره مسائل تربیتی ـ به ویژه مسائل ارتباطی دانش‌آموزان و دانش‌جویان ـ بیش‌تر توجیه شوند.

۳.۳ - آسیب‌زدایی محیط

از تحریک‌کننده‌های جنسی، یکی از عوامل مؤثر برای جلوگیری انحرافات جنسی، آسیب زدایی محیط از تحریک‌کننده‌های جنسی است.

۳.۴ - پرورش معنویت

اصلی‌ترین عامل در این‌که افراد به فکر مسائل جنسی نباشند، این است که معنویت و ایمان مذهبی را در آن‌ها تقویت کنیم.

۳.۵ - تسهیل و تسریع ازدواج

یکی دیگر‌ از راه‌حل‌ها این است که زمینه ازدواج این‌گونه افراد فراهم شود تا از راه صحیح و معقول ارضا شوند.


۱. سید محمد شفیعی، پرورش روح، جلد دوم، دفتر تبلیغات اسلامی، ۱۳۷۰.
۲. سید مجید حسنی، گناه و ناهنجاری، عوامل و زمینه‌های آن، دارالغدیر، ۱۳۷۹.
۳. کودک، روان‌شناسی و تربیت جنسی، ترجمه محمد‌تقی‌زاد، انتشارات بنیاد، ۱۳۶۹.


۱. فلسفی، گفتار فلسفی (کتاب کودک)، ج۲، ص۳۸۶ـ ۳۵۱.
۲. رحیمی‌نژاد، عباس، مدیریت تحقیقات و آموزش امور تربیتی وزارت آموزش و پروزش، ۱۳۶۷ ش.
۳. شرفی، محمدرضا، دنیای نوجوان، ص۱۹۲، انتشارات تربیت، ۱۳۷۶ ش).
۴. حسینی ‌بانکی‌پور‌فرد، امیر، تعلیم و تربیت از دیدگاه مقام معظم رهبری، ص۱۰۶، نشر تربیت، ۱۳۸۰ ش.
۵. حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۱۳۸.    
۶. حر عاملی، محمد بن حسن، وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۱۳۸.    




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «فکر مسائل جنسی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۱۲/۱۹.    



جعبه ابزار