• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

فاصله‌گذاری بین فرزندان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: فاصله بین فرزندان، شرایط اقتصادی، وضعیت روحی و جسمی.

پرسش: فاصله‌گذاری بین فرزند باید چند سال باشد.از هر لحاظ. (ناگفته نماند برای خانواده‌ای که از سطح زندگی متوسطی برخوردارند و تمایل ندارند فقط یک فرزند داشته باشند).

پاسخ:




در فاصله‌گذاری بین فرزندان باید نکات مختلفی را مورد توجه قرار داد. نکاتی مثل شرایط اقتصادی، وضعیت روحی و جسمی فرزند اول، مسکن، شغل، تعادل روحی و جسمی والدین و ... به عنوان مثال خانواده‌ای که از جهت شغل مشکل دارند، دائماً در حال استرس و فشار روحی هستند و از سوی دیگر نیز به خاطر عدم دریافت حقوق مناسب از جهت تغذیه و ... مشکل خواهند داشت، پس در فاصله‌گذاری بین فرزند باید به ابعاد مختلفی توجه داشت.


با توجه به نکات فوق باید گفت که اگر خانواده‌ای از لحاظ مختلف در حد متوسط به بالا باشند، بهترین سن برای فاصله میان دو فرزند ۳ تا ۴ سال است و این امر به خاطر دلایل ذیل است:

۲.۱ - آمادگی مادر

۱. در اثر هر زایمان بدن مادر افت می‌کند و باید برای زایمان بعدی ترمیم شود (بهتر است در این زمینه با پزشک خود نیز مشورت کنید)؛

۲.۲ - رسیدگی به فرزندان

۲. از نظر تأثیر میزان وقت برای هر فرزند و از نظر شیر دادن و تربیت کردن با فاصله سنی کم، باعث می‌شود مادر به هیچ‌یک از کودکان قبلی و بعدی نرسد و خودش هم ضعیف شود.

۲.۳ - رفع حسادت

۳. عامل حسادت و رقابت‌های نامطلوب که معمولاً بین کودکان با فاصله سنی کم پیش می‌آید، تا حدود زیادی مرتفع می‌گردد.

۲.۴ - کسب فرصت برای تأمین نیازهای کودک

۴. مادر فرصت تأمین نیازهای کودک نوپا را به دست می‌آورد (چون مستلزم حرکات و فعالیت‌هایی است) که مادر باردار را با اشکالات مواجه می‌نماید که انجام این امور برای [[|سلامتی مادر]] و جنین خطرناک است.


احساس مادر نسبت به فرزند ناخواسته، احساس دفع و طرد است و به عکس اگر مادری منتظر فرزندش باشد، احساس محبت و پذیرش دارد. این مادر سعی می‌کند نکاتی را رعایت کند که به سلامت جسمی و روحی کودک کمک کند؛ چون علاقه به کودک دارد، انگیزه توجه به نیازهای او در مادر به وجود می‌آید؛ در‌حالی‌که مادری که صاحب فرزند ناخواسته شده، نه از فرزندش مراقبت می‌کند و نه از خودش.


۱. شرفی محمدرضا، با فرزند خود چگونه رفتار کنیم؟ چ ۴، ۱۳۷۳ ش.
۲. شرفی، محمدرضا، مراحل رشد و تحول انسان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ۱۳۶۸ ش.



سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «فاصله‌گذاری بین فرزندان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۶/۱۱/۰۸.    



جعبه ابزار