• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

علاقه به همسر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:محبت به همسر، علاقه به همسر، روابط بین زن و شوهر.
پرسش :آیا علاقه به همسر و محبت داشتن نسبت به او کار درست و پسندیده‌ای است؟



سلام؛ آیا علاقه به همسر خود و داشتن محبت او در قلب خود، کار درست و پسندیده‌ای است؟ یا بهتر است او را به خاطر خدا دوست داشته باشیم و نسبت به او بهتر است( زهد پنهان ) پیشه کنیم؟ اساساً در ارتباط با همسر باید فردی زاهد باشیم؟ منظور از زهد چیست؟




۲.۱ - محبت به همسر

محبت به همسر و فرزندان به خودی خود، کار پسندیده‌ای است و منافاتی با محبت به خدا ندارد؛ زیرا در روایات آمده است:«دوستی و محبت نسبت به زنان از اخلاق انبیاء است».
آنچه در این ارتباط مهم است این است که محبت و دوستی باید در راستای محبت به خدا باشد؛ بدین معنا که چون پروردگار به آن دستور فرمود و اطاعت از دستورات پروردگار، بر بندگان و دوست‌داران حق، واجب است؛ از این‌رو، باید به زن و فرزند نیز محبت نموده و با آنان به نیکی و مدارای در گفتار، کردار و امور عاطفی رفتار نماییم.
البته این تعامل عاطفی و عشق و علاقه نباید به گونه‌ای باشد که انسان را از یاد خدا غافل کند و منجر به فراموشی یاد خدا شود که در این صورت پسندیده نیست. چنان‌که پروردگار حکیم در قرآن کریم می‌فرماید:«یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا لا تُلْهِکُمْ أَمْوالُکُمْ وَ لا أَوْلادُکُمْ عَنْ ذِکْرِ اللَّهِ وَ مَنْ یَفْعَلْ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْخاسِرُون‌.»؛ ای کسانی که ایمان آورده‌اید! اموال و فرزندانتان شما را از یاد خدا غافل نکند! و کسانی که چنین کنند، زیانکارانند!

۲.۲ - معنای زهد

زهد به معنای حرص نداشتن به دنیا و روی گرداندن از آن و راضی بودن به اندک است.

۲.۳ - رابطه زهد و محبت به همسر

در محبت به همسر و فرزند نیز اگر این محبت در راستای محبت به پروردگار حکیم و به جهت خشنودی آن یگانه محبوب باشد، زهد موضوعیت نداشته و ندارد؛ زیرا زهد کم میلی و قانع بودن به اندک، در امور و مسائل مرتبط با دنیا است، در حالی‌که محبت به زن و فرزند در راستای محبت به پروردگار از امور دنیوی محض نبوده، بلکه گامی مثبت برای رسیدن به درجات اخروی و کسب رضایت پروردگار محسوب می‌شود، و چه بسا زهد در محبت به همسر، موجب فروپاشی زندگی و کانون خانواده شود که مبغوض حضرت حق و مخالف یکی از حکمت‌های ازدواج که احساس آرامش زن و شوهر در کنار یکدیگر است، می‌باشد.
بنابراین، بهتر است سیره و روش پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) و امامان معصوم(علیهم السلام) را در همسرداری و محبت به همسر و رعایت حقوق همسر الگوی خود قرار داده و برخی از مسائل عرفانی و خاص را به امور خانوادگی و روزمره سرایت ندهیم.


۱. شیخ حرّ عاملی، وسائل الشیعة، ج ۲۰، ص ۲۲، مؤسسه آل البیت(ع)، قم، چاپ اول، ۱۴۰۹ق.    
۲. سوره منافقون/۶۳، آیه۹.    
۳. راغب اصفهانی، حسین بن محمد، المفردات فی غریب القرآن، تحقیق، داودی، صفوان عدنان، ص ۳۸۴، دارالقلم‌، الدار الشامیة، دمشق، بیروت، چاپ اول، ۱۴۱۲ق.    



پایگاه اسلام کوئست    






جعبه ابزار