• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

سن

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: سن، بهشت ، جهنم، انسان .
پرسش: سن افراد در جهنم و بهشت چقدر خواهد بود؟
پاسخ:



تغییر شکل و شمایل انسان‌ها با تغییر سن و سال از موضوعات مربوط به این دنیا ست؛ اما جهان آخرت ـ به‌ویژه بهشت ـ این‌گونه قابل تصویر نیست که انسان‌ها شکل و قیافه‌های مختلف مثلاً گروهی کودک ، عده‌ای میان سال، برخی پیر و... باشند. حتی اگر معتقد باشیم که جهان آخرت نیز مادی است، اما در هر حال سن و سال با آن تصوری که اکنون از آن داریم، برای بهشتیان وجود ندارد.


آنچه از روایات برمی‌آید، این است که مؤمنانی که وارد بهشت می‌شوند، به‌صورت انسان‌های جوان و زیبا هستند:"یدخلون الجنة شبابا منورین و قال إن أهل الجنة جرد مرد مکحلون"؛ بهشتیان مانند جوانانی زیبا و نورانی وارد بهشت می‌شوند. به عبارت دیگر، آنان دائماً در بهترین شکل و حالت هستند که گذر زمان در این شادابی تأثیری نخواهد داشت.


در قرآن کریم آن‌جا که از همسران پاک بهشتی سخن به میان آمده، می‌گوید: نزد بهشتیان همسرانی است که فقط چشم به شوهرانشان دوخته‌اند، همگی جوان و با شوهران خود هم‌سن و سال‌اند:" وَ عِنْدَهُمْ قاصِراتُ الطَّرْفِ أَتْرابٌ ".

۳.۱ - معنای اتراب

"اتراب" به معنای "هم‌سن و سال"، یکی از توصیفات برای زنان بهشتی نسبت به همسرانشان است؛ چرا‌که توافق سنی جاذبه را میان دو همسر افزون می‌کند و یا توصیفی است برای خود آن زنان که همه آنها هم‌سن و سال و جوانند.
[۴] سیوطی، جلال‌الدین، الدر المنثور فی تفسیر المأثور، ج ۵، ص ۳۱۸، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، قم، ۱۴۰۴ ق.
به بیان دیگر، هیچ‌یک در معرض اختلاف جوانی، پیری و فرسودگی قرار نخواهند گرفت، نه کودک‌اند و نه پیر و فرسوده.
[۵] ابن عجیبه، احمد بن محمد، البحر المدید فی تفسیر القرآن المجید، تحقیق، قرشی رسلان‌، احمد عبدالله، ج ۵، ص ۳۶، ناشر زکی، حسن عباس، قاهره، ۱۴۱۹ ق‌.



۱. ابن شهر آشوب، مناقب آل‌ابی‌طالب، ج ۱، ص ۱۴۸، مؤسسه انتشارات علامه، قم، ۱۳۷۹ ق.    
۲. ص (۳۸)، آیه ۵۲.    
۳. مکارم، ناصر، تفسیر نمونه، ج ۱۹، ص ۳۱۷، دار الکتب الإسلامیة، تهران، چاپ اول، ۱۳۷۴ ش.    
۴. سیوطی، جلال‌الدین، الدر المنثور فی تفسیر المأثور، ج ۵، ص ۳۱۸، کتابخانه آیت الله مرعشی نجفی، قم، ۱۴۰۴ ق.
۵. ابن عجیبه، احمد بن محمد، البحر المدید فی تفسیر القرآن المجید، تحقیق، قرشی رسلان‌، احمد عبدالله، ج ۵، ص ۳۶، ناشر زکی، حسن عباس، قاهره، ۱۴۱۹ ق‌.
۶. تفسیر الصافی فیض کاشانی، ملا محسن‌، تفسیر الصافی‌، تحقیق، اعلمی‌، حسین، ج ۴، ص ۳۰۶، انتشارات الصدر، چاپ دوم‌، تهران‌، ۱۴۱۵ ق‌.    



پایگاه اسلام کوئیست.    


رده‌های این صفحه : بهشت | قیامت | کلام | معاد شناسی




جعبه ابزار