• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

زنا یک لغزش نفسانی

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: زنا، گناه کبیره، لغزش نفسانی.

پرسش: آیا زنا صرفاً یک لغزش نفسانی دو نفر نسبت به هم است؟

پاسخ: با توجه به مطالبی که در ذیل می‌آید، مبغوضیت این عمل به‌خوبی آشکار می‌شود و آثار سوء و ویرانگر زنا بر کسی مخفی نیست؛ لذا به حکمت یا فلسفه تحریم زنا پی می‌بریم. حالا می‌توان به‌خوبی قضاوت کرد که آیا زنا صرفاً یک لغزش نفسانی دو نفر به هم است، یا اینکه یک عمل بسیار زشت و راه بسیار خطرناک است که باعث ویرانی جامعه می‌گردد، صفا و نورانیت را از انسان‌ها می‌گیرد و تسریع در نابودی انسان‌ها می‌کند و ده‌ها مفاسد دیگری که در اثر این عمل پدید می‌آید.



قال اللّه تبارک و تعالی: «وَلَا تَقْرَبُوا الزِّنَا اِنَّهُ کَانَ فَاحِشَةً وَسَاءَ سَبِیلًا»؛ خداوند تبارک و تعالی فرمود: «و نزدیک زنا نشوید که کار بسیار زشت و بد راهی است».


در این بیان کوتاه، دو نکته قابل توجه است:

۲.۱ - نزدیک نشدن به زنا

نمی‌گوید زنا نکنید؛ بلکه می‌گوید به این عمل شرم‌آور نزدیک نشوید.
این تعبیر علاوه بر تأکیدی که در عمق آن نسبت به خود این عمل نهفته شده، اشاره لطیفی به این است که آلودگی به زنا غالباً مقدماتی دارد که انسان را تدریجاً به آن نزدیک می‌کند؛ چشم‌چرانی، بدحجابی یا بی‌حجابی، کتاب‌ها و فیلم‌های بدآموز و آلوده و نشریات فاسد و کانون‌های فساد و ... هر یک مقدمه برای این کار محسوب می‌شود. در آیه مزبور یک جمله کوتاه همه آنها را نهی می‌کند و در روایات اسلامی نیز هر کدام جداگانه مورد نهی قرار گرفته است.

۲.۲ - راهی به مفاسد دیگر

جمله «سآء سبیلا» (راه زنا بد راهی است) بیانگر این واقعیت است که این عمل راهی به مفاسد دیگر در جامعه می‌گشاید. به منظور درک بهتر این واقعیت، توجه به فلسفه تحریم زنا لازم است.


درباره فلسفه تحریم زنا، مطالبی را بیان می‌کنیم:

۳.۱ - تزلزل بنیان خانواده

پیدایش و گسترش این عمل، روابط اجتماعی را که بر پایه روابط خانوادگی بنیان شده است، متزلزل می‌سازد. برای پی بردن به اهمیت این موضوع کافی است یک لحظه چنین فکر کنیم که چنانچه زنا در کل جامعه انسانی مجاز گردد و ازدواج برچیده شود، فرزندان بی‌هویتی که در چنین شرایطی متولد می‌شوند، نه‌تنها تحت پوشش حمایت کسی نیستند، بلکه از عنصر محبت که نقش تعیین‌کننده‌ای در مبارزه با جنایت‌ها و خشونت‌ها دارند نیز محروم می‌شوند؛ در نهایت جامعه انسانی به یک جامعه کاملاً حیوانی توأم با خشونت در همه ابعاد تبدیل می‌شود.

۳.۲ - بروز جنایات دیگر

این عمل ننگین سبب انواع برخوردها و نزاع‌های فردی و اجتماعی در میان هوس‌بازان است؛ یعنی در کنار انحرافات جنسی، بدترین جنایات دیگر رخ می‌دهد.

۳.۳ - شیوع بیماری‌ها

تجربه نشان داده و علم ثابت کرده است که این عمل باعث اشاعه انواع بیماری‌هاست.

۳.۴ - سقط جنین و قطع نسل

عمل زنا غالباً سبب سقط جنین و از بین بردن فرزندان و قطع نسل می‌گردد؛ زیرا مرتکبین این عمل وجود فرزند را مانع بزرگی بر سر راه ادامه کار خود می‌دانند؛ لذا سعی می‌کنند آنها را از میان بردارند.


با توجه به مطالب یادشده، مبغوضیت این عمل به‌خوبی آشکار می‌گردد و آثار سوء و ویرانگر زنا بر کسی مخفی نیست؛ لذا به حکمت یا فلسفه تحریم زنا پی می‌بریم. حالا می‌توان به‌خوبی قضاوت کرد که آیا زنا صرفاً یک لغزش نفسانی دو نفر به هم است، یا اینکه یک عمل بسیار زشت و راه بسیار خطرناک است که باعث ویرانی جامعه می‌گردد، صفا و نورانیت را از انسان‌ها می‌گیرد و تسریع در نابودی انسان‌ها می‌کند و ده‌ها مفاسد دیگری که در اثر این عمل به وجود می‌آید.


۱. اسراء/سوره۱۷، آیه۳۲.    
۲. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۱۰۵-۱۰۳.    
۳. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۲، ص۱۰۵-۱۰۳.    




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «زنا یک لغزش نفسانی»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۸/۰۲/۰۸.    







جعبه ابزار