• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

رهایی از مزاحمت مردان

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:مزاحمت خیابانی، مزاحمت مردان، روابط نامشروع، حجاب، پوشش، ورزشکار، رفتار متواضعانه، رفتار متکبرانه.
پرسش :راه رهایی از مزاحمت مردان چیست؟

فهرست مندرجات

۱ - متن کامل پرسش
۲ - پاسخ
       ۲.۱ - راهکارها
              ۲.۱.۱ - راهکار اول
              ۲.۱.۲ - راهکار دوم
              ۲.۱.۳ - راهکار سوم
              ۲.۱.۴ - راهکار چهارم
              ۲.۱.۵ - راهکار پنجم
              ۲.۱.۶ - راهکار ششم
۳ - پانویس
۴ - منبع


من دختری ۲۵ ساله هستم. زیبایی خاصی ندارم، ولی چون ورزشکار هستم،اندام کشیده و جذابی دارم. به هر کجا که می روم مردان مجذوب من می شوند. دائماً پیشنهاد سکس می شنوم و این مرا می آزارد. من چادر به سر می کنم و حجاب می گیرم و روابط معمولی روزانه در برخورد با مردها دارم. راحت صحبت و همکاری می کنم، ولی با کسی صحبت عاشقانه و لذت گرایانه ندارم، اما باز به سویم می آیند و طمع لذت دارند. اندام زیبا ، صورت زیبا ، اخلاق خوب و برخورد صمیمی ام را بهانه می کنند. بگویید چه کار کنم؟


همیشه در یک اجتماع همه نوع افراد (سالم، مؤمن، شیاد، موذی، حیله گر ، هوسران ، خشن و...) با رفتارهای متفاوت وجود دارد.! اما عکس العمل افراد جامعه در مقابل هر فرد، بستگی به نوع رفتار او در اجتماع دارد. امنیت و مصونیت یک زن در اجتماع از چشم ها و قلب های آلوده و ناپاک، تا حد زیادی به هوش، ذکاوت، گفتار، کردار و رفتار و متانت او بستگی دارد. خانمی که با هوش و ذکاوت باشد سعی می کند محیط اطراف خود را به درستی بشناسد در رفتار، گفتار، لباس پوشیدن،راه رفتن،حرف زدن و.... مدلی را بر می گزیند که موجب حساسیت در افراد پیرامون خود نشود. چنین زنی هیچ گاه دچار وضعیتی خلاف انتظار خود نخواهد شد. زنانی که با رعایت شئونات شرعی و در حدّ ضرورت آن هم تنها در محیط های امن با مردان برخورد دارند و از حضور در اماکن و در اوقات نا مناسب (خلوت، محل تردد افراد مشکوک، اول وقت، آخر وقت و...) خودداری می کند هیچ گاه دچار مشکل و مزاحمت های افراد ناباب نخواهد شد.

۲.۱ - راهکارها

بنا بر این اگر شما در اجتماع خود با رفتار های دور انتظار مواجه هستید باید سعی کنید محیط و افراد پیرامون خود را شناخته و رفتار حساسیت بر انگیز از خود بروز ندهید برای این کار:

۲.۱.۱ - راهکار اول

محل و محیط کار خود را طوری انتخاب کنید که کمتر با حضور مردان تلازم داشته باشد.

۲.۱.۲ - راهکار دوم

اگر نا گزیر به انجام کاری در محیطی مردانه و نامناسب هستید سعی کنید این کار را توسط دیگران انجام دهید و از حضور در آنجا خودداری کنید.

۲.۱.۳ - راهکار سوم

اگر ناچار به حضور مستقیم و بدون واسطه در چنین مکان هایی هستید(بیمارستان، مطب دکتر و...)،حتماً به همراه محارم خود مخصوصاًً محارم مرد در آن محل حاضر شوید و از حضور تنها و انفرادی در آن محل خودداری کنید.

۲.۱.۴ - راهکار چهارم

در روابط کاری و صحبت کردن شغلی با مردان نامحرم به مقدار ضرورت اکتفا کنید و از تماس ها و صحبت هایی که موجب طمع مردان بیگانه شود بپرهیزید.

۲.۱.۵ - راهکار پنجم

همانطور که متوجه شده اید حجاب با چادر بهترین پوشش برای امنیت و مصونیت زن در برابر نگاه ها و نظرات نامحرمان است اما به تنهایی کافی نیست بلکه باید توجه داشت برای مصونیت کامل باید فرهنگ حجاب را رعایت کرد.!! مراد از فرهنگ حجاب این است که علاوه بر ظاهر شدن با پو شش مناسب، باید در نوع حرف زدن،لحن کلام،به کار بردن کلمات نیز رعایت حریم عفاف را بنماید طبیعی است که اگر خانمی چادر بپوشد اما حرف زدن او با نا محرمان همراه با ناز و عشوه و یا همراه با تواضع و نرم خویی و روی خوش نشان دادن و نسبت به آنان باشد فر هنگ حجاب را رعایت نکرده است. چنانچه خداوند خطاب به زنان پیامبر می فرماید:
"ای همسران پیامبر ! شما همچون یکی از آنان معمولی نیستید اگر تقوا پیشه کنید پس به گونه‌ای هوس‌انگیز سخن نگویید که بیماردلان در شما طمع کنند، و سخن شایسته بگویید."
[۱] سوره احزاب/۳۳، آیه۳۲     "یا نِساءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذی فی‌ قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفا.

همچنین اگر خانمی در پو شش و سخن گفتن جانب عفاف را رعایت کند اما در انتخاب کفش و راه رفتن جوری حرکت کند که راه رفتن یا صدای کفش او باعث جلب نظر دیگران شود باز فر هنگ حجاب را به طور کامل رعایت نکرده است. چانچه قرآن می فرماید:""
[۲] سوره نور/۲۴، آیه۳۱.     " وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِن‌".


۲.۱.۶ - راهکار ششم

ازنظر اسلام زن وظیفه دارد در مقابل مردان نامحرم رفتاری متکبرانه داشته باشد و زن تنها در برابر مردانی که با او محرم هستند مخصوصاً شوهر خود باید صمیمیت و تواضع بروز دهد. پیامبر اکرم در این باره می فرماید.:"بهترین زنان شما زنانی هستند که بچه زا، مهربان ،پاک و با عفت در جامعه خود با عزت و تکبر و در مقابل همسر خود متواضع و...باشد""
[۳] الاصول من الکافی، ج۵،ص۳۲۴، باب خیر النساء    :"عِنْدَ النَّبِیِّ ص فَقَالَ إِنَّ خَیْرَ نِسَائِکُمُ الْوَلُودُ الْوَدُودُ الْعَفِیفَةُ الْعَزِیزَةُ فِی أَهْلِهَا الذَّلِیلَةُ مَعَ بَعْلِهَا.

بنا براین رفتار شما با مردها نباید متواضعانه باشد.بلکه باید در چارچوب قوانین و دستورات شرع باشد تا آنها را به طمع نیندازد.


۱. سوره احزاب/۳۳، آیه۳۲     "یا نِساءَ النَّبِیِّ لَسْتُنَّ کَأَحَدٍ مِنَ النِّساءِ إِنِ اتَّقَیْتُنَّ فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذی فی‌ قَلْبِهِ مَرَضٌ وَ قُلْنَ قَوْلاً مَعْرُوفا.
۲. سوره نور/۲۴، آیه۳۱.     " وَ لا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ ما یُخْفینَ مِنْ زینَتِهِن‌".
۳. الاصول من الکافی، ج۵،ص۳۲۴، باب خیر النساء    :"عِنْدَ النَّبِیِّ ص فَقَالَ إِنَّ خَیْرَ نِسَائِکُمُ الْوَلُودُ الْوَدُودُ الْعَفِیفَةُ الْعَزِیزَةُ فِی أَهْلِهَا الذَّلِیلَةُ مَعَ بَعْلِهَا.



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «رهایی از مزاحمت مردان»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۷/۲۴.    



جعبه ابزار