• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دعای هنگام نگاه کردن به مدفوع

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:دعا، قضای حاجت، مدفوع.
پرسش :هنگام نگاه به مدفوع ، خواندن چه دعایی مستحب است؟ به بیان دیگر ؛ مستحب است وقتی در مستراح به مدفوعشان نگاه می‌کنند، دعایی بخوانند، آن دعا چیست؟
پاسخ :





۱.۱ - دعای امام علی علیه السلام

امام علی (علیه السلام) در بخشی از آداب قضای حاجت می‌فرماید:وقتی که به مدفوع خود پس از پایان کار نگاه می‌کند بگوید:«اللَّهُمَّ ارْزُقْنِی الْحَلَالَ وَ جَنِّبْنِی الْحَرَام»؛
[۲] همچنین این روایت به گونه دیگری نیز نقل شده، اما ذکر همان است که گفته شد؛ ر.ک:شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‌۱، ص ۲۳، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    
‌ خدایا! روزی حلال را نصیبم کن و مرا از روزی حرام دور گردان.

۱.۲ - دعای امام صادق علیه السلام

همچنین در آداب دیگر قضای حاجت امام صادق (علیه السلام) فرمود:عمرو بن عبید و واصل بن عطاء و بشیر رحال، آداب قضای حاجت را از پدرم امام باقر (علیه السلام) جویا شد. ایشان فرمودند:هنگامی که شخص به دست‌شویی وارد می‌شود «بسم الله» بگوید. و هنگامی که برای قضای حاجت نشست، بگوید:«اللَّهُمَّ أَذْهِبْ عَنِّی الْأَذَی وَ هَنِّئْنِی طَعَامِی»؛ پروردگارا! اضافات آزاردهنده را از بدنم دور کن تا غذایی که خوردم گوارایم باشد. و هنگامی که قضای حاجت به پایان رسید، بگوید:«الْحَمْدُ لِلَّهِ‌ الَّذِی أَمَاطَ عَنِّی الْأَذَی وَ هَنَّأَنِی طَعَامِی»؛ سپاس پروردگاری را که اضافات آزاردهنده را از بدنم خارج کرده و غذایم را گوارایم نمود.
سپس امام فرمودند:فرشته‌ای به بندگان موکّل است که هرگاه فردی قضای حاجت کرد، سر او را رو به پایین کرده(تا مدفوعش را ببیند) و به او می‌گوید:ای فرزند آدم! آیا به آنچه از بدنت خارج شد، نمی‌نگری؟! پس مراقب باش تا غذایی جز غذای پاکیزه و حلال وارد بدنت نشود و نیز مراقب رفتارهای جنسی‌ات باش.
[۳] سید بن طاووس، فلاح السائل و نجاح المسائل، ص ۴۹، قم، بوستان کتاب، ۱۴۰۶ق.



۱. ابن شعبه حرانی، حسن بن علی، تحف العقول عن آل الرسول صلی الله علیه و آله، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ص ۱۱۷، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۰۴ق.    
۲. همچنین این روایت به گونه دیگری نیز نقل شده، اما ذکر همان است که گفته شد؛ ر.ک:شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، محقق، مصحح، غفاری، علی اکبر، ج ‌۱، ص ۲۳، قم، دفتر انتشارات اسلامی، چاپ دوم، ۱۴۱۳ق.    
۳. سید بن طاووس، فلاح السائل و نجاح المسائل، ص ۴۹، قم، بوستان کتاب، ۱۴۰۶ق.



پایگاه اسلام کوئست    


رده‌های این صفحه : آداب اسلامی | اخلاق اسلامی




جعبه ابزار