• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

دعا برای صاحب فرزند شدن

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه:دعا، استجابت دعا، فرزند، خرافات، چله نشینی.
پرسش :با توجه به این که چله بریدن برای حامله شدن خرافات است، چه راه یا دعایی برای بچه دار شدن پیشنهاد می کنید؟
پاسخ :



در رابطه با دعا برای بچه دار شدن ، توجه به چند نکته لازم به نظر می رسد.

۱. دنیا محل آزمایش است، و هر کس به نوعی آزمایش می شود؛ یکی با سرمایه؛ یکی هم با فقر؛ یکی با فرزند و یکی با نداشتن فرزند و....
۲. تمام اتفاقات که در هستی به وجود می آید، به دست قدرت بی نهایت الاهی است، اگر کسی صاحب فرزند است خدا به او داده و اگر ندارد خدا به او نداده، خداوند در قرآن می فرماید:«یا (اگر بخواهد) پسر و دختر- هر دو- را برای آنان جمع می کند و هر کس را بخواهد عقیم می‌گذارد؛ زیرا که او دانا و قادر است‌»؛ از این رو باید از او خواست تا گره ها باز و مشکلات رفع شود، البته این بدان معنا نیست که بشر تأثیری در کارها ندارد، بلکه چه بسا منشأ بسیاری از کارها ما باشیم، ولی ندانسته آن را تماماً به خدا نسبت دهیم.
۳. با توجه به این که معصومان (علیهم السلام)، واسطه فیض الاهی بوده و نسبت به سایرین از دانش بیشتری برخودارند؛ از این رو در مواردی که دعاهای ویژه ای را معرفی نمودند که حتماً تأثیرگذارتر از سایر دعاها است، پس در این گونه موارد پسندیده است از این دعاها استفاده شود.


در مورد موضوع مورد سؤال نیز دعاهایی از معصومان (علیهم السلام) به ما رسیده که به برخی اشاره می کنیم.

۲.۱ - روایت اول

امام محمد باقر (علیه السلام) فرمود:اگر کسی بخواهد همسرش حامله شود در روز جمعه دو رکعت نماز با رکوع و سجود طولانی بگزارد و پس از آن بگوید:اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِمَا سَأَلَکَ بِهِ زَکَرِیَّا إِذْ قَالَ رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ اللَّهُمَّ هَبْ لِی ذُرِّیَّةً طَیِّبَةً إِنَّکَ سَمِیعُ الدُّعاءِ اللَّهُمَّ بِاسْمِکَ اسْتَحْلَلْتُهَا وَ فِی أَمَانَتِکَ أَخَذْتُهَا فَإِنْ قَضَیْتَ فِی رَحِمِهَا وَلَداً فَاجْعَلْهُ غُلَاماً وَ لَا تَجْعَلْ لِلشَّیْطَانِ فِیهِ نَصِیباً وَ لَا شِرْکاَ.

۲.۲ - روایتدوم

علی بن محمد نصیری می گوید با دختر جعفر بن محمود ازدواج کردم و او را بسیار دوست داشتم، ولی مدّتی گذشت از وی صاحب فرزندی نشدم، خدمت حضرت رضا (علیه السلام) رسیدم و موضوع را به ایشان عرض کردم، حضرت تبسّم کرد و فرمود:در انگشتری که نگین آن فیروزه است بنویس «رَبِّ لا تَذَرْنِی فَرْداً وَ أَنْتَ خَیْرُ الْوارِثِینَ». راوی می گوید من این کار را کردم و یک سال از این قضیه گذشت خداوند به من پسری عنایت فرمود.


۱. دعا و ارتباط با خدا محدود به زبان و الفاظ خاصی نیست، بلکه به هر نحوی که بنده بتواند با خدایش صحبت کند، همان مطلوب و شایسته است که آن را انجام دهد، بنابر این اگر بر فرض در موردی دعای خاصی به دست ما نرسیده، معنایش این نیست که پس ما می توانیم به خرافات پناه ببریم، بلکه به طور طبیعی و عادی می توانیم با خدا سخن بگوییم و از او حاجاتمان را بخواهیم.
۲. گفتنی است که دعا کردن منافاتی با مراجعه به پزشک ندارد، بلکه نظام عالم بر اساس اسباب و مسببات بنا نهاده شده است و چه بسا شفای بیماری در عمل به نسخه فلان پزشک قرار داده شده باشد؛ از این رو باید ارتباط با خدا و دعا ما را از رفتن به پیش پزشک و درمان از آن طریق باز ندارد، با حفظ این ارتباط از اسبابی که خدا برای ما قرار داده نیز بهره بگیریم.


۱. سوره شوری/۴۲، آیه۵۰.    
۲. کلینی، الاصول من الکافی، ج ‌۳، ص ۴۸۲، دار الکتب الإسلامیة تهران، ۱۳۶۵ ه ش.    
۳. عطاردی، عزیز الله، مسند الإمام الرضا علیه السلام، ج ‌۲، ص ۳۶۶، آستان قدس( کنگره)، چاپ اول، مشهد، ۱۴۰۶ ق.    
۴. حر عاملی، وسائل‌ الشیعة، ج ۵، ص ۹۵، مؤسسه آل البیت علیهم‌ السلام قم، ۱۴۰۹ ه ق.    



پایگاه اسلام کوئست    


رده‌های این صفحه : اخلاق اسلامی | تعویذات | دعا




جعبه ابزار