• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

خود را خدا دانستن

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: خدا، اضطراب.

پرسش: دختر ۲۰ ساله هستم، از ۱۶ سالگی گاهی حالتی به من درباره خدا دست می‌داد؛ به این‌گونه که گاهی فکر می‌کردم من خدا هستم. این حالت همراه اضطراب شدید و حالت تهوع است. این حالت در روز ۳ ـ ۴ بار برایم رخ می‌دهد؛ به همین دلیل نمی‌توانم درس بخوانم، حوصله کار را ندارم، نمی‌توانم به سمت قرآن بروم و ...؟

پاسخ:




خواهر گرامی، برای تشخیص مشکل شما این اطلاعات بسیار ‌اندک است؛ اما به‌طور‌کلی باید بگوییم همان‌گونه که در نامه خودتان مرقوم داشته‌اید، این حالات ناخواسته و غیر ارادی به شما دست می‌دهد. بنابراین شایسته نیست خودتان را در قبال آن سرزنش کنید. شما به ‌اندازه وسع خود در جهت رفع آن تلاش کرده‌اید و از همه مهم‌تر این‌که با مکاتبه خود سعی داشته‌اید راه برای حل مشکل خود بیابید. این تلاش و واقع‌بینی شما قابل تقدیر و ستایش است. (از کارهایی که باعث تشدید این حالت می‌شود (مثل افراط در امور مذهبی، تنهایی، کسالت و ...) پرهیز کنید).


آن‌چه که باید بدانید این است که گاهی اوقات هورمون‌هایی که در بدن ترشح می‌کنند، به خاطر علتی، کار خود را خوب انجام نمی‌دهند و افراط و تفریط برخی آن‌ها می‌تواند در شناخت و بینش انسان تأثیر بگذارد. از سویی دیگر نیز همان‌طور که می‌دانید مغز انسان از نواحی مختلفی تشکیل شده که این مناطق طبق بررسی‌های دانشمندان، هر کدام مسئولیتی دارند؛ به عنوان مثال، آسیب «قطعه گیجگاهی مغز» می‌تواند در دریافت حس‌های شنوایی، بویایی و چشایی اثر بگذارد و باعث نوعی صرع شود که در امر هوشیاری، تغییر ادراک، توهم، تغییرات خلق و عاطفی و هم‌چنین تغییرات شخصیتی و ... انسان اثر می‌گذارد.
[۱] معظمی، داود، مقدمات نوروسایکولوژی، ص۲۱۳-۲۱۱، انتشارات صحت، چاپ سوم، ۱۳۸۳ ش (اقتباس).
که متخصصان این امر با تجویز قرص‌های ضد صرع به مقابله با این مشکل بر‌می‌آیند. پس شما باید با رجوع به نورولوژیست (عصب‌شناس یا متخصص مغز و اعصاب) برجسته، مسئله خود را مطرح کنید و با گرفتن نوار مغزی و بررسی مشکل خود بپردازید (این جواب با مشورت با دکتر معظمی (متخصص عصب‌شناسی در تهران) نوشته شده است).


در ضمن می‌توانید با رجوع به روان‌شناسان بالینی معتبر بر بهبود خود سرعت ببخشید و از اضطراب و ترس خود کم کنید و با استفاده از تکنیک‌های این متخصصان به تمرینات خود یاری بپردازید تا بتوانید با کمال آرامش به درس و زندگی خود ادامه دهید.


۱. معظمی، داود، مقدمات نوروسایکولوژی، ص۲۱۳-۲۱۱، انتشارات صحت، چاپ سوم، ۱۳۸۳ ش (اقتباس).




سایت ‌اندیشه قم، برگرفته از مقاله «خود را خدا دانستن»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۷/۰۳/۱۶.    



رده‌های این صفحه : مقالات ‌اندیشه قم




جعبه ابزار