• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

اولین نماز جمعه پیامبر

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: نماز جمعه
پرسش:اولین نماز جمعه‌ایی که پیامبر اقامه نمودند؟
پاسخ: نماز جمعه از عبادت هایی بسیار مهم و با ارزش است. و در روایات وارد شده که اولین جمعه‌ای که رسول خدا(ص) بااصحابش تشکیل داد، هنگامی بود که به مدینه هجرت کرد. حضرت چهار روز در دهکده « قبا » ماند و مسجد قبا را بنیان نهاد. سپس روز جمعه به سوی مدینه حرکت کرد و به هنگام نماز جمعه به محله « بنی سالم » رسید و مراسم نماز جمعه را به جا آورد.



نماز جمعه از عبادت هایی بسیار مهم و با ارزش است. مرحوم مجلسی می‌فرماید:«با توجه به تأکیدات خداوند در سوره جمعه نسبت به نماز جمعه معلوم می‌شود که نماز جمعه با فضیلت‌ترین و محبوب‌ترین عبادت‌ها در پیش خداوند است».

۱.۱ - فضیلت نماز جمعه از کلام رسول اکرم(ص)

رسول خدا(ص) فرمود:«چهار نفر گناهانشان بخشوده شده و باید عمل را از سر بگیرند: بیمار پس از بهبودی، مشرک بعد از قبول اسلام ، حاجی بعد از اعمال و کسی که از نماز جمعه بازگردد، بدین شرط که به انگیزه ایمان به خدا و به حساب آن را انجام داده باشد».


در بعضی از روایات اسلامی آمده است که مسلمانان مدینه، پیش از آن که پیامبر(ص) هجرت کند، با یکدیگر صحبت کردند و گفتند: یهود در یک روز هفته (شنبه) اجتماع می‌کنند و نصارا نیز روزی (یکشنبه) برای اجتماع دارند. خوب است ما هم روزی قرار دهیم و در آن روز جمع شویم و ذکر خدا گوییم و شکر او را به جا آوریم. آن‌ها روز قبل از شنبه را که در آن زمان « یوم العروبه » نامیده می‌شد، برا این هدف برگزیدند و به سراغ « اسعد بن زراره » رفتند. او نماز را به صورت جماعت با آن‌ها به جا آورد و اندرز داد. آن روز « جمعه » نامیده شد، زیرا روز اجتماع مسلمانان بود. این نخستین جمعه‌ای بود که در اسلام تشکیل شد.


اولین جمعه‌ای که رسول خدا(ص) بااصحابش تشکیل داد، هنگامی بود که به مدینه هجرت کرد. حضرت چهار روز در دهکده « قبا » ماند و مسجد قبا را بنیان نهاد. سپس روز جمعه به سوی مدینه حرکت کرد و به هنگام نماز جمعه به محله « بنی سالم » رسید و مراسم نماز جمعه را به جا آورد. این اولین نماز جمعه‌ای بود که رسول خدا(ص) در اسلام به جا آورد. خطبه‌ای هم خواند که متن خطبه در بحارالانوار آمده است.


۱. بحارالانوار، محمد باقر مجلسی، ج‌۸۶، ص ۱۳۳    
۲. بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۶۵، ص ۲۸۸، حدیث ۴۷    
۳. محمد باقر مجلسی، بحارالانوار، ج‌۸۶، ص ۲۳۲، حدیث ۶۶    
۴. تفسیر نمونه، ناصر مکارم شیرازی، ج۲۴، ص ۱۳۱    



سایت مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی    


رده‌های این صفحه : احکام نماز جمعه | فقه




جعبه ابزار