• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ازدواج با فرد غیر متدین

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: ازدواج، زن، شوهر.

پرسش: آیا ازدواج با فرد غیر متدین مشکلی در زندگی من ایجاد نمی‌کند؟

پاسخ: یکی از شرایط ازدواج موفق، کفو (هماهنگ) بودن زن و شوهر در مسائل اخلاقی و دینی است. برای این منظور زن شوهر قبل از ازدواج باید تمام مسائلی را که با اهمیت می‌دانند مطرح کنند و به رعایت آن ملزم شوند. در صورتی که تقیّد به نماز و دیگر وظایف شرعی همسر آینده‌تان برای شما اهمیت دارد، باید از همین الآن این شرط را به او بگویید و او صادقانه متعهد شود که فرایض دینی را اهمیت داده و مقید به عمل به آنها باشد، مگر در صورتی که امیدوار باشید که بتوانید بعد از ازدواج او را به نماز پای بند و مقید سازید.



امر ازدواج یکی از مهم‌ترین مسائل بشری است که دقت و اهتمام ویژه‌ای را می‌طلبد.
اصول و مبانی و شرایطی که برای تحکیم خانواده لازم است بر دو قسم است:
۱. اصولی و شرایطی که ریشه دینی دارد مثل اصالت خانوادگی، تدین، صداقت و امانت و اهمیت به حلال و حرام و خلاصه شایستگی و متخلق به اخلاق حسنه بودن و...
قابل ذکر است که با یک یا چند جلسه نمی‌شود به شرایط مورد نظر پی برد و افراد را شناخت، بهتر است در امور مهمه به ویژه ازدواج، تحقیقاتی عمیق و جدی نسبت به این افراد و زندگی شان در خانواده، محل کار، دوستان، همسایگان صورت بگیرد.
۲. اصول و شرایطی که شخصی است:
هر کس می‌تواند برای خودش شرایطی شخصی داشته باشد؛ مثل نوع قیافه، طرز لباس پوشیدن، نوع معاشرت و...که البته در این زمینه نیز هر چه هماهنگی بیشتر باشد، تحکیم خانوادگی نیز بیشتر خواهد بود.


بنابر این با توجه به معیارهای ذکر شده (که به طور خلاصه و اجمال مطرح شد) به نظر می‌رسد بهترین راه برای انتخاب این است که برای هریک از این معیارها امتیاز مناسب در نظر گرفته شود و مجموع امتیازات محاسبه گردد. باید توجه داشت که در اسلام امتیاز هریک از کارهای خوب در یک سطح نیست؛ مثلا نماز از اولویت خاصی برخوردار است. داشتن ایمان و تقید به مسائل مذهبی و همچنین اخلاق نیکو که از آموزه‌های دین ما است از اهمیت بالاتری نسبت به سایر شرایط برخوردارند.


علاوه بر این یکی از شرایط ازدواج موفق کفو (هماهنگ) بودن زن و شوهر در مسائل اخلاقی و دینی است که اگر این شرط رعایت نشود، ممکن است زن و شوهر با مشکلات بسیاری در مسیر زندگی مواجه شوند. بنابراین در صورتی که تقیّد به نماز و دیگر وظایف شرعی برای شما اهمیت دارد، باید از همین الآن شرط خود را به او بگویید و او از همین الآن صادقانه متعهد شود که فرایض دینی را اهمیت داده و مقید به عمل به آنها باشد، مگر در صورتی که امیدوار باشید که بتوانید بعد از ازدواج او را به نماز پای بند و مقید سازید.


لازم است او را متوجه سازید که درست است که یکی از ابعاد نماز شکرگزاری از نعمت‌های خداوند است، اما هیچ شکر‌گزاری نمی‌تواند جای نماز را بگیرد و این تکلیف مهم را از گردن انسان بردارد. بله در مورد روزه اگر کسی واقعاً از نظر سلامتی مشکل داشته باشد و احتمال ضرر بدهد روزه بر او واجب نیست، اما نماز در هیچ حالتی ساقط نمی‌شود و لازم است به همان شکلی که اسلام فرموده است انجام گیرد.


۱. موسوی خمینی، روح الله، توضیح المسائل (المحشی للامام الخمینی)، ج‌۱، ص۲۳۰، م ۱۷۴۳.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «ازدواج با فرد غیر متدین»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۷/۳۰.    



جعبه ابزار