• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

نیاز به ازدواج و نداشتن خواستگار

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: نیاز به ازدواج ، فراهم نیامدن شرایط ازدواج.
پرسش: دختر مسلمانی هستم که تحت فشار نیازها جنسی و عاطفی برای ازدواج قرار دارم لکن شرایط لازم برای ازدواجم فراهم نمی‌شود اهل دعا و نماز هم هستم چه باید بکنم؟
پاسخ: روی علایق و رغبت‌های خود سرمایه گذرای کرده و از انجام فعالیت‌های منفعلانه اجتناب کنید و ارتباط با دیگران را وسعت بخشیده و در صورت امکان با یک واسط مطمئن صحبت کرده تا شما را به فردی مناسب برای ازدواج معرفی کند.



معنویت و دین گوهرهایی هستند که به حامل خود ثبات قدم، استقامت ،‌ اعتماد به نفس ، و شکوفایی ارزانی می‌دارند. شما به عنوان یک انسان مؤمن ، بایستی برای رفع مشکلات‌تان بر توانایی‌ها، استعدادها، ظرفیت‌ها و نیروهای مثبت درونی خود تکیه کنید. مسؤلیت همه مشکلاتی را که بیان کردید در وهله اول بر عهده خود شماست و این شما هستید که باید با چالش‌های زندگی خود مواجه شوید و آن‌ها را پشت سر بگذارید، آن‌هم با تکیه بر توانائی‌های خود و با جلب حمایت دیگران. پس مطمئن باشید که چیزی خارج از جریان طبیعی امور اتفاق نمی‌افتد، مگر شما بخواهید، شما حرکت کنید و شما بیابید.


با مطالعه نامه شما به این نتیجه می‌رسیم که شما الان تمام قوای فکری، هیجانی و عاطفی خود را بر روی مشکل متمرکز کرده‌اید، همین است که احساس می‌کنید توان لازم را برای رهایی از چنگال مشکلات ندارید. شما به سراغ خدا هم که می‌روید، غول مشکلات خود را به همراه دارید.

۲.۱ - سرمایه گذاری بر علایق

اولین پیشنهادی که به شما می‌کنم این است که سعی کنید حوزه‌های علاقه و رغبت خود را بشناسید و با شور و اشتیاق در آن سرمایه گذاری کنید. روابط با دوستان ، فعالیت‌های ورزشی، حضور در گروه‌های اجتماعی، فعالیت‌های هنری بسته به ذوق و علاقه شما همگی به شما کمک خواهند کرد که از مرداب سکون و بی‌عملی نجات پیدا کنید.
وقتی علایق خود را شناختید، خود را به دست آن‌ها بسپارید، اگر به درس مشغولید، اگر به کارهای ورزشی و هنری می‌پردازید، اگر دعا و زیارت می‌خوانید، حتی اگر برای حل مشکلات‌تان با دیگران صحبت می‌کنید، خودتان را در فضای آن کار، رها کنید؛ غرق شوید، آنقدر که خود را فراموش کنید.
به این ترتیب علاوه بر این که از کارهای خود لذت می‌برید، بر دامنه مهارت‌های شما نیز افزوده می‌شود. تعداد دوستان شما هم زیاد می‌شوند. روابط اجتماعی امروزه یکی از عوامل مؤثر پیشرفت در زندگی است.

۲.۲ - پرهیز از فعالیت های منفعلانه

همچنین از فعالیت‌های منفعلانه و رخوت آمیز مثل مشاهده تلویزیون برای مدت طولانی پرهیز کنید. البته تلاش کنید تا از اطلاعات بعضاً مفید رسانه‌ها که به شما در برقراری ارتباط مؤثر با دیگران و برخورداری از بینش اجتماعی کمک می‌نماید، استفاده کنید. سعی کنید خود را در معرض اطلاعات مختلف قرار دهید، نه آنقدر که به هرج و مرج فکری بینجامد، بلکه به اندازه‌ای که ذهنتان فرصت نکند تا از کمبود اطلاعات سوء استفاده کرده و به پردازش‌های مسموم بپردازد.

۲.۳ - درخواست از یک واسط برای معرفی شما به فرد مناسب

پیشنهاد دیگر من این است که اگر فرد مناسبی را می‌شناسید که شرایط یک همسر خوب و مناسب را داراست، به طور غیرمستقیم و از طریق واسطه‌های موجّه و محترم بخواهید که شما را برای ازدواج به آن شخص پیشنهاد کنند. با کسانی که آن‌ها را می‌شناسید و به امانت‌داری‌شان مطمئن هستید این موضوع را مطرح نمایید.


انسان‌ها دو دسته‌اند: کسانی که می‌کوشند که فعالانه و با تدبیر مشکلات‌شان را حل کنند و کسانی که منفعلانه و بدون برنامه و بی‌هدف حرکت می‌کنند تا معجزه‌ای رخ دهد.
امیدوارم شما از گروه اول باشید و خود نیز در انتخاب شوهر آینده‌تان نقش داشته باشید.


خواهرم این شرائط برای افراد زیادی پیش می‌آید عده زیادی نیز به ما نامه نوشتند، چه پسر و چه دختر، و برای کنترل آن راه کارهایی درخواست کردند و این کار (دنبال حل مشکل بودن) یعنی گامی بزرگ به سوی رسیدن به هدف گام دوم آن پیروی از دستورالعمل‌های زیر است (ان شاء الله روزی هم نامه شما را که حاکی از موفقیت شماست دریافت کنیم همانگونه که افرادی با توجه به همین راه کارها به آن رسیدند ان شاء الله)
۱. توکل به خدا، دعا، توسل به اهل بیت علیهم‌السلام (خواندن نماز ازدواج و...)
۲. کم کردن غذاهای تحریک کننده جنسی، پرهیز از لباس‌های تنگ، پرهیز از دیدن عکس‌های شهوت انگیز و مناظر محرک (غذاهای محرک مثل خرما، پیاز، فلفل، تخم مرغ و...)
۳. کنترل چشم‌ها و گوش‌ها، ذهن (نخواندن کتاب‌ها و رمان‌های عشقی و...)
۴. داشتن برنامه‌ای همه بعدی در زندگی (کار فعالیت‌های هنری مثل خیاطی، آشپزی، گل سازی، عبادت ، استراحت ، خواب) معاشرت با اقوام و دوستان.
۵. تحرک داشتن و انجام فعالیت‌های ورزشی قدم زدن در جاده‌های خلوت.
۶. انتخاب دوستان سالم و صالح، افرادی که به شما روحیه دهند و افکار مثبت القاء کنند نه افرادی که دائماً از نقص‌ها و کاستی‌ها بگویند و آیه یأس بخوانند.
۷. توجه کنید که شما اراده دارید، می‌توانید تصمیم بگیرید انتخاب کنید می‌توانید در افکار خود تغییر ایجاد کنید می‌توانید سیستم و نظام باورهایتان را دوباره تنظیم کنید. یکی از روان شناسان مشهور معتقد است انسان سقوط می‌کند نه به این سبب که شکست خورده است بلکه به این دلیل که چنین می‌پندارد که شکست خورده؛ بنابر این تصور نکنید که شکست خورده‌اید بزرگ بیندیشید اعتقادات بزرگ و قوی داشته باشید دعاهای بزرگ کنید و اعمال بزرگ (در حد توان) انجام دهید کار و تلاش را به این‌ها بیفزایید و در نتیجه رمز پیروزی بر مشکلات را به دست خواهید آورد.
[۱] باز هم مثبت درمانی، نورمن ونیست پیل، مترجم فریبا مقدم، نشر اوحدی، ۱۳۷۶، ص۱۳۴.

۸. هرگز فکر نکنید این مشکل مخصوص به شماست الان با توجه به اینکه به خاطر علل مختلفی سن ازدواج بالا رفته افراد زیادی، چه دختر و چه پسر، با این مشکل روبرو هستند.
۹. توجه داشته باشید که در تمامی این مشکلات اراده شما حرف اول و آخر را در حل مسائل می‌زند پس تلاش کنید تا اراده‌ای قوی داشته باشید (ورزش، مطالعه زندگی افراد موفق، توکل به خدا، توجه به ضررهای سستی و...)


۱. پرواز در فضای جوانی، ابوالقاسم بخشیان، انتشارات روح.
۲. راز سختی‌ها و بلاها در زندگی، احمد لقمانی، انتشارات عطر سعادت.
۳. جوان و نیروی چهارم زندگی، دکتر محمدرضا شرفی، سروش تهران.
۴. دنیای جوان، دکتر محمدرضا شرفی، تربیت.


۱. باز هم مثبت درمانی، نورمن ونیست پیل، مترجم فریبا مقدم، نشر اوحدی، ۱۳۷۶، ص۱۳۴.



سایت اندیشه قم.    


رده‌های این صفحه : ازدواج | جوانان | مشکلات ازدواج




جعبه ابزار