• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

خشم فاطمه

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: خشم، حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها، امام علی علیه‌السلام .
پرسش: آیا کتاب‌های شیعه گفته‌اند که فاطمه ـ سلام‌الله‌علیها ـ بر علی علیه‌السلام خشمگین شده است؟
پاسخ:





۱.۱ - شبهه اول

شیخ صدوق روایت کرده است که فاطمه سلام‌الله‌علیها و پیامبر خدا ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ وقتی که علی ـ علیه‌السلام ـ خواست با دختر ابوجهل ازدواج کند... بر علی خشمگین شدند تا جایی که پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ علی را نصیحت کرد و به او گفت: «ای علی آیا نمی‌دانی که فاطمه پاره تن من است و من از او هستم، پس هر کسی او را اذیت کند، مرا اذیت کرده است و هر کسی مرا آزار دهد، او را آزار داده است، و کسی که در دوران حیاتم او را اذیت کند، چون کسی است که بعد از وفاتم او را اذیت کرده است». و پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ فرمود: «فاطمه پاره تن من است و روح من است که در بدنم قرار دارد، آنچه او را ناراحت کند، مرا ناراحت می‌کند و آنچه او را شاد کند، مرا شاد می‌نماید.»

۱.۲ - شبهه دوم

و همچنین باری دیگر علی فاطمه را ناراحت و خشمگین کرد و آن وقتی بود که فاطمه دید که علی سرش را در آغوش کنیزش گذاشته است، آن‌گاه فاطمه چادرش را به خود پیچید و به خانه پدرش رفت و از علی ـ علیه‌السلام ـ نزد پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ شکایت کرد.
[۴] حق الیقین، مجلسی، ص ۲۰۳ ـ ۲۰۴.


۱.۳ - شبهه سوم

سید شیعه علی غروی یکی از بزرگ‌ترین علمای حوزه می‌گوید: شرمگاه پیامبر باید وارد دوزخ شود و به ناچار جهنم را می‌بیند؛ چون او با بعضی از زنان مشرک آمیزش کرده است.
[۵] کشف الاسرار، موسوی، ص ۲۴.



حدیث اول که در کتاب علل الشرائع آمده، بیانگر این است که فردی به دروغ نزد حضرت فاطمه سلام‌الله‌علیها شهادت داد؛ یعنی در حقیقت خواستگاری علی ـ علیه‌السلام ـ از دختر ابوجهل صحت نداشت، و عده‌ای می‌خواستند میان فاطمه و علی ـ علیه‌السلام ـ اختلاف بیندازند.
این موضوع با حقایق و واقعیات تاریخی هم‌خوانی ندارد؛ چرا‌که دختر ابوجهل در مکه سکونت داشت و علی در مدینه با فاطمه ـ سلام‌الله‌علیها ـ ازدواج کرده و زندگی می‌کرد. حقیقت این است که این حدیث را مخالفان طراحی کردند تا موضوع (من آذاها فقد آذانی) را از خلفا به علی ـ علیه‌السلام ـ منصرف کنند؛ و آن همه اذیت و آزاری را که بعد از پیامبر ـ صلی‌الله‌علیه‌وآله ـ نسبت به حضرت فاطمه مرتکب شده بودند، از ذهن مردم منصرف کنند.


در حدیث دوم گرچه به نظر می‌رسد حضرت زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ از امام علی ـ علیه‌السلام ـ ناراحت شده باشد، اما:
اولاً، این حدیث از نظر سند صحیح نیست؛
ثانیاً، در این موضوع امام علی ـ علیه‌السلام ـ مرتکب خلافی نشده است و به همین دلیل حتی با فرض پذیرش روایت، در نهایت رضایت حضرت زهرا ـ سلام‌الله‌علیها ـ جلب شده است؛
ثالثاً:اختلافاتی در این حد در میان پیامبران نیز وجود داشته است که نمونه آن را در سخنان تند موسی ـ علیه‌السلام ـ به هارون ـ علیه‌السلام ـ و توضیحاتی که ایراد شد می‌توان مشاهده کرد.


روایت سوم (درباره شرمگاه پیامبر) نیز مورد تأیید شیعه نبوده و در کتب روایی مورد استناد شیعیان چنین چیزی وجود ندارد.


۱. علل الشرائع، ابن بابویه، ج ۱، ص ۱۸۵ ۱۸۶.    
۲. علامه مجلسی، بحار الانوار، ج ۲۷، ص ۶۲.    
۳. علل الشرائع، ابن بابویه، ج ۱، ص ۱۶۳.    
۴. حق الیقین، مجلسی، ص ۲۰۳ ـ ۲۰۴.
۵. کشف الاسرار، موسوی، ص ۲۴.
۶. طه (۲۰)، آیه ۹۴ ۹۲.    



پایگاه اسلام کوئست.    


رده‌های این صفحه : تاریخ معصومان | حضرت زهرا




جعبه ابزار