• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

حسینٌ منّی و أنا من حسین

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلید واژه: حسین منّی ، أنا من حسن
پرسش: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: "حسینٌ منّی و أنا من حسین" قسمت دوم فرموده حضرت رسول(ص) چه معنایی دارد؟
پاسخ:



حدیثی را که رسول گرامی اسلام(ص) فرمود و در کتب حدیثی شیعه و اهل سنّت آمده، متن کامل آن را مرحوم علامه مجلسی در بحارالانوار چنین آورده است: "حسینٌ منّی و أنا من حسین أحبّ الله من أحبّ حسیناً، حسینٌ سبطٌ من الاسباط". تعبیر: "من از اویم و او از من است" نشانه وحدت کامل فکری، روحی، مرامی و خطّ مشی است.

۱.۱ - نهضت عاشورا تداوم راه رسول اکرم(ص)

رسول گرامی (ص) نیم قرن پیش از حادثه کربلا خواسته قیام و نهضت حسینی را تداوم راه خویش بداند و دشمنان سید الشّهداء را که دست خود را به خون او آلودند،‌ دشمنان و قاتلان خود به حساب آورد،‌ چرا که خشم و رضا و جنگ و صلح و یاری یا جفا بر حسین(ع) ، همسان با خشم و رضا و جنگ و صلح و یاری و جفا بر پیامبر خدا است، زیرا این دو بزرگوار، یک جان در دو بدن و یک فکر و مرام در دو زمانند.

۱.۲ - تداوم آیین و مکتب پیامبر(ص) در وجود امام حسین(ع)

مفهوم بلند دیگری که در این حدیث نهفته، آن است که وجود پیامبر(ص) و آیین و مکتب او در وجود حضرت أبا عبدالله الحسین(ع) تداوم یافته است.

۱.۳ - نگهبان دین پیامبر

نگهبان دین پیامبر (ص)، ا مام حسین(ع) می باشد و قیام و شهادت او سبب بقای دینِ رسول خدا است. این سخن پیامبر(ص)، تنها بار عاطفی ندارد، بلکه بیانگر یک حقیقت اجتماعی و تاریخی است. به تعبیر شاعر:
اگر دین مصطفی(ص) هنوز در جهان به پاست از آن سربریدة تو هست و از نوای تو.

۱.۴ - حسین احیاگر دین پیامبر الهی

احیاگر دین پیامبر الهی ،‌ نهضت امام حسین (ع) می باشد. اباعبدالله(ع) در خطبه ای که فلسفه قیام خویش را بیان کرد، اشاره فرمود که هدف، حرکت در مسیر سیره پیامبر(ص) و علی(ع) و امر به معروف و نهی از منکر می باشد. این گونه است که انحراف ها زدوده شده و دین استوار و پا برجا می ماند.
این که فرموده اند: " الاسلام نبوی الحدوث، حسینی البقاء" اشارة به احیاگری دین پیامبر(ص) در سایه ق یام عاشورا است. پیدایش اسلام، محمّدی(ص) است و بقای آن، حسینی(ع)!
گر جز به کشتنم نشود دین حقّ بلند ای تیغ ها، بیایید بر فرق من فرود

۱.۵ - تعبیر امام خمینی(ره)

به تعبیر امام خمینی (ره) " با زنده نگه داشتن او، اسلام زنده می شود" از این رو "أنا من حسین(ع)" که پیامبر(ص) فرمود، معنایش این است که حسین(ع) مال من است، و من هم از او زنده می شوم.
[۲] فرهنگ عاشورا، جمعی از نویسندگان ص ۱۴۹ - ۱۵۰، با اقتباس و برداشت.



۱. بحارالانوار،‌ علامه مجلسی، ج ۴۳،‌ ص ۲۶۱، حدیث اوّل    
۲. فرهنگ عاشورا، جمعی از نویسندگان ص ۱۴۹ - ۱۵۰، با اقتباس و برداشت.



سایت مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی    


رده‌های این صفحه : تفسیر حدیث | حدیث شناسی




جعبه ابزار