• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

تفاوت دنیا با آخرت

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: دنیا، قانون، اختلاف، آخرت، تفاوت، قوانین، فرق، نظام، سیستم.

پرسش: تفاوت‌های نظام حاکم بر دنیا و آخرت چیست؟

پاسخ:



بین نظام حاکم بر دنیا و نظام حاکم بر آخرت، تفاوت‌های زیادی وجود دارد که جمع‌آوری همه آنها مقدور ما نیست؛ ازاین‌رو فقط به برخی از آنها اشاره می‌کنیم:

۱.۱ - اول

یکی از تفاوت‌هایی که بین دنیا و آخرت وجود دارد، این است که مردم در دنیا می‌توانند به یکدیگر ظلم کنند؛ ولی در آخرت چنین امکانی وجود ندارد: «لا ظُلْمَ الْیَوْمَ».

۱.۲ - دوم

یکی دیگر از خصوصیت‌های دنیا این است که در آن مرگ و میر و بیماری و... وجود دارد؛ در حالی‌که در عالم آخرت، خبری از مرگ نیست («وَ نادَوْا یا مالِکُ لِیَقْضِ عَلَیْنا رَبُّکَ قالَ إِنَّکُمْ ماکِثُونَ») و کسانی که اهل بهشت باشند، از هر درد و رنج و بیماری مصون هستند: «لا یَمَسُّنا فیها نَصَبٌ وَ لا یَمَسُّنا فیها لُغُوبٌ».

۱.۳ - سوم

نعمت‌های دنیوی فانی و نابود شدنی هستند، ولی نعمت‌های اخروی، پایدار و دائمی‌اند: «ما عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَ ما عِنْدَاللَّهِ باقٍ».

۱.۴ - چهارم

بلاهای دنیایی شامل افراد معصوم نیز می‌شود، بلکه گفته شده هرکس ایمانش بیشتر است، ابتلایش نیز بیشتر است، («قَالَ النَّبِیُّ ص نَحْنُ مَعَاشِرَ الْأَنْبِیَاءِ أَشَدُّ النَّاسِ بَلَاءً وَ الْمُؤْمِنُونَ الْأَمْثَلُ فَالْأَمْثَل‌») ولی بلاها و عذاب‌های اخروی فقط شامل خطاکاران و در قبال گناهانشان انجام می‌شود: «ذلِکَ بِما قَدَّمَتْ أَیْدیکُم».


۱. غافر/سوره۴۰، آیه۱۷.    
۲. زخرف/سوره۴۳، آیه۷۷.    
۳. فاطر/سوره۳۵، آیه۳۵.    
۴. نحل/سوره۱۶، آیه۹۶.    
۵. منسوب به جعفر بن محمد علیه‌السلام (امام ششم)، مصباح الشریعة، ص۱۸۳، بیروت، اعلمی، چاپ اول، ۱۴۰۰ق.    
۶. آل‌عمران/سوره۳، آیه۱۸۲.    



پایگاه اسلام کوئست، برگرفته از مقاله «تفاوت دنیا با آخرت»، تاریخ بازیابی ۱۳۹۵/۱/۱۶.    



جعبه ابزار