• خواندن
  • نمایش تاریخچه
  • ویرایش
 

ازدواج دختران حضرت لوط

ذخیره مقاله با فرمت پی دی اف



کلیدواژه: حضرت لوط ، همجنس باز ، کتاب مقدس ، زنای با محارم
پرسش: آیا حضرت لوط دخترانش را به ازدواج با مردان همجنس باز پیشنهاد کرده است؟ طبق نظرات ارائه شده در کتاب مقدس، آیا حضرت لوط مرتکب زنای با محارم شده است؟
پاسخ: برای پاسخ به این پرسش، لازم است داستان لوط علیه‌السلام را از قرآن و کتاب مقدّس به اختصار بیان کنیم:



داستان لوط در چندین سوره از قرآن کریم ذکر شده و در روایات نیز گفته‌هایی از آن وجود دارد. در این جا، طبق آیات سور‌ه حجر و سوره‌های دیگر، این داستان بیان می‌شود:
«هنگامی که فرستادگان خدا به سراغ خاندان لوط آمدند، لوط گفت: شما گروه ناشناسی هستید! گفتند: ما همان چیزی را برای تو آورده‌ایم که آن‌ها ( کافران‌ ) در آن تردید داشتند، آری، ما مأمور عذابیم! ما واقعیّت مسلّمی را برای تو آورده‌ایم و راست می‌گوییم! پس، خانواده‌ات را در اواخر شب با خود بردار و از این‌جا ببر و خودت به دنبال آن‌ها حرکت کن و کسی از شما به پشت سر خویش ننگرد. مأمور هستید بروید! و ما به لوط این موضوع را وحی فرستادیم که صبحگاهان، همه آن‌ها ریشه‌کن خواهند شد.
(از سوی دیگر،) اهل شهر (از ورود میهمانان با خبر شدند و به طرف خانه لوط) آمدند در حالی که شادمان بودند. لوط گفت: این‌ها میهمانان منند. آبروی مرا نریزید! و از خدا بترسید، و مرا شرمنده نسازید! گفتند: مگر ما تو را از جهانیان نهی نکردیم (و نگفتیم کسی را به میهمانی نپذیر؟! گفت: دختران من حاضرند، اگر می‌خواهید کار صحیحی انجام دهید (با آن‌ها ازدواج کنید و از گناه و آلودگی بپرهیزید!)» « خداوند آن‌ها را که بر در خانه لوط علیه‌السلام، ازدحام کردند، نابینا کرد»؛ «سرانجام، هنگام طلوع آفتاب، صیحه (مرگبار- به صورت صاعقه یا زمین‌لرزه-) آن‌ها را فراگرفت! سپس (شهر و آبادی آن‌ها را زیر و رو کردیم) بالای آن را پایین قرار دادیم و بارانی از سنگ بر آن‌ها فرو ریختیم!» «چون کار به این‌جا رسید ما لوط و پیروان واقعی و خاندانش را که پاکدامن بودند، نجات بخشیدیم جز همسرش که او را در میان قوم تبهکار رها ساختیم.‌»



«آن دو فرشته وارد سُدوم شدند... به خانه‌اش (لوط) وارد شدند... و به خواب هنوز نرفته بودند که مردان شهر... خانه وی را احاطه کردند و گفتند:... آن‌ها را نزد ما بیرون آر تا ایشان را بشناسیم. (لوط) گفت: ای برادران من، زنهار بدی مکنید. اینک من دو دختر دارم که مرد را نشناخته‌اند. ایشان را الآن نزد شما بیرون آورم و آن‌چه در نظر شما پسند آید، با ایشان بکنید. لکن کاری به این دو مرد ندارید.... آن گاه آن دو مرد... اشخاصی را که به در خانه آمده بودند، به کوری مبتلا کردند... و به لوط گفتند: هرکه را در شهر داری از این مکان بیرون آور؛ زیرا که ما این مکان را هلاک خواهیم ساخت.... آن‌گاه خداوند بر سدوم و عموره (دو شهر که قوم لوط در آن‌جا بودند و بلا بر آن‌ها نازل شد)، گوگرد و آتش از حضور خداوند از آسمان بارید و...جمیع سکنه شهرها و نباتات زمین را واژگون ساخت، اما زن او ( همسر لوط ) به عقب خود نگریسته، ستونی از نمک گردید. لوط با دو دختر خود در کوه ساکن شد.... دختر بزرگ به کوچک گفت:بیا تا پدر خود را شراب بنوشانیم و با او همبستر شویم، تا نسلی از پدر خود نگاه داریم. پس در همان شب، پدر خود را شراب نوشانیدند.... پس هر دو دختر لوط از پدر خود حامله شدند.»
[۵] پیدایش، باب ۱۹.



این‌ها خلاصه‌ای از داستان لوط در قرآن و کتاب مقدّس بوده است.
۱) این دو نقل، شباهت‌های بسیاری را با یکدیگر دارند، حتی می‌توان گفت که در تمام کلیات مشترک‌اند جز مورد زنای دختران لوط با پدر خود، که قرآن کریم نه تنها آن را ذکر نکرده، بلکه براساس آموزه های اسلامی ، این قسمت، از مواردی بوده که تحریف شده و در تورات واقعی وجود نداشت و مخالف مقام عصمت پیامبران است.
۲) همچنین دختران لوط را جزو انسان‌های پاک می‌دانیم که خداوند آن‌ها را از عذاب قوم نجات داده است. بنابراین، انجام این کار از آنان به یقین منتفی است. لذا به عقیده مسلمانان ، بسیاری از آن‌چه در کتاب مقدّس موجود، وجود دارد، مورد پذیرش نیست.
۳) امّا آن‌چه در قرآن آمده، به صورت کامل مورد پذیرش است و با اصول انسانی و دینی سازگار است. البته برخی از قسمت‌ها را باید با توجه به آیات دیگر و روایات بررسی کرد تا اصل قضیه روشن شود.


به نظر می‌رسد، تنها نکته‌ای که در داستان لوط در قرآن، مبهم است و در کتاب مقدّس نیز آمده، مطلب «اگر هم می‌خواهید کاری بکنید این دختران من حاضرند» است که چگونه حضرت لوط علیه‌السلام، دختران خود را به کفّار و گمراهان عرضه می‌دارد؟!
مفسّران با توجه به روایات و اصولی که از خود قرآن نیز به دست می‌آید، در ذیل آیه شریفه «قَالَ یَا قَوْمِ هَؤُلَاءِ بَنَاتیِ هُنَّ أَطْهَرُ لَکُم؛ «(لوط) گفت: «ای قوم من، اینان دختران منند. آنان برای شما پاکیزه‌ترند.» آورده‌اند:
اولا: جمله «هؤُلاءِ بَناتِی» مقیّد به قید «هُنَّ أَطْهَرُ لَکُمْ» شده است تا بفهماند منظور لوط علیه‌السلام از عرضه کردن دختران خود این بوده که مردم با آ‌ن‌ها ازدواج کنند، نه این که از راه زنا ، شهوات خود را تسکین دهند و حاشا بر مقام یک پیامبر خدا که چنین پیشنهادی بکند؛ زیرا در زنا هیچ طهارتی وجود ندارد، همچنان که قرآن کریم فرموده: «و نزدیک زنا نشوید، که کار بسیار زشت، و بد راهی است!» و حرمت زنا از احکامی است که خدای تعالی در تمامی شرایع آسمانی آن را تشریع فرموده است. از این رو، حرمت زنا در زمان جناب لوط نیز تشریع شده بود. پس، جمله «هُنَّ أَطْهَرُ لَکُمْ» بهترین شاهد است بر این که منظور حضرت لوط علیه‌السلام ازدواج بوده، نه زنا.
ثانیا: هدف لوطِ پیامبر از پیشنهاد ازدواج دخترانش به گناهکاران، در حالی که دخترانش محدود بودند و گناهکاران بسیار، این بود که با آن‌ها اتمام حجت کند و بگوید من تا این حد نیز آماده فداکاری برای حفظ حیثیت مهمانان خویش و نجات شما از منجلاب فساد هستم و با این نیّت، پیشنهاد این ازدواج، نه تنها اشکالی ندارد، بلکه شایسته نیز هست.


۱. حجر/سوره۱۵، آیه۶۱-۷۱.    
۲. قمر/سوره۵۴، آیه۳۷.    
۳. حجر/سوره۱۵، آیه۷۳-۷۴.    
۴. اعراف/سوره۷، آیه۸۳.    
۵. پیدایش، باب ۱۹.
۶. هود/سوره۱۱، آیه۷۸.    
۷. اسراء/سوره۱۷، آیه۳۲.    
۸. المیزان فی تفسیر القرآن، طباطبایی، سید محمد حسین‌، انتشارات جامعه‌ مدرسین، قم، ج ‌۱۰، ص ۳۳۸- ۳۳۹.    
۹. تفسیر نمونه، مکارم شیرازی، ناصر، دار الکتب الإسلامیة، تهران، ج‌۱۱، ص ۱۱۱.    



پایگاه اسلام کوئست    


رده‌های این صفحه : تاریخ انبیاء | حضرت لوط




جعبه ابزار